Pelicans ja Lahden Lyseo muistavat maailmanmestareita

Pelicans ja Lahden Lyseo muistavat maailmanmestareita – ”Tontteja ei ehkä pojille anneta”

Pelicansin Emil Larmi, Sebastian Repo, Eetu Sopanen ja Miska Siikonen mitalikahveilla. Pelaajat alkoivat kakkukahveilla pikkuhiljaa itse vasta ymmärtää, että ovat maailmanmestareita. Kun heiltä kysyi, mitä mieltä ovat siitä, että ihmiset juoksivat heidän voittonsa jälkeen eilen paukkupakkasessa alasti, vastasi Eetu Sopanen: – Mahtavaa, että ollaan saatu reaktio aikaan. Kuva: Vesa Mäkinen

Lauantaina lahtelaisilla kiekkofaneilla on mahdollisuus juhlistaa nuorten MM-kultaa voittaneita Pelicansin pelaajia. Sebastian Repo, Miska Siikonen, Eetu Sopanen ja Emil Larmi kuuluivat tiistaina kultaa voittaneeseen Suomen joukkueeseen.

– Pojat nähdään hallissa varmasti lauantaina ja heidät huomioidaan jollakin tavalla. Tapa ei ole vielä tiedossa. Tontteja ei ehkä pojille kuitenkaan anneta, Pelicansin toimitusjohtaja Ilkka Kaarna naurahtaa.

Pelicansin lisäksi nelikkoa aiotaan juhlistaa myös Lahden Lyseossa, jonka oppilaita kaikki neljä tuoretta maailmanmestaria ovat.

– Juhlat pidetään varmasti, todennäköisesti ensi viikon lopulla. Kakkua saa olla aika paljon, kun opiskelijoita on 850, Lahden Lyseon rehtori Tero Matkaniemi totesi Ilta-Sanomille.

Lyseon juhlissa muistetaan myös muita koulun tuoreita mestareita.

”Tunnelma oli huikea”

Kultamitalistinelikon lisäksi Pelicans juhlii lauantain pelissään myös Kiekko-Reippaan 40-vuotista taivalta. Pelicans kohtaa lauantaina kotihallissaan tamperelaisen Tapparan.

– Pojat ovat kaikki Kiekko-Reippaan kasvatteja, joten siinäkin mielessä hyvä sauma heitä muistaa, Kaarna toteaa.

Kaarna seurasi finaalia paikan päällä.

– Olen nähnyt kahdeksan MM-finaalia paikan päällä, kaikista on tullut tappio. Tämä oli nyt ensimmäinen finaali, josta tuli mestaruus. Tunnelma oli aivan huikea. Ottelun draaman kaarikin oli huikea onnistumisineen ja epäonnistumisineen.

Kaarna uskoo, että kiinnostus nuorten jääkiekkomaajoukkueen pelejä kohtaan näkyy myös kiinnostuksena liigapelejä kohtaan.

– Television katsojaluvut olivat huikeita. Vain olympiakisojen yksittäiset kisat ja Linnan juhlat olivat päässeet samoihin lukuihin. Lisäksi paikan päällä oli valtavasti katsojia. Tällä on varmasti vaikutuksena joukkueurheiluun laajemminkin. Myös jääkiekolle tämä on piristysruiske, se voi vaikuttaa jopa liigapeleihinkin. Pelaahan nuorissa liigapelaajiakin, Kaarna arvioi.

Mia Miettinen
mia.miettinen@mediataloesa.fi